Bagajul gravidei

Incet, incet aflu lucruri noi despre ce inseamna sa fi viitor tatic. Cum sunt o persoana receptiva, ascult toate sursele de informare, si … analizez. Uneori imi da cu virgula, alteori as vrea sa-mi dea cu virgula. Saptamana trecuta am aflat de la o mamica care va urma sa nasca tot un baietel pe 24 mai, despre asa zisul “bagaj al gravidei”. La inceput, nu prea am bagat in seama acest aspect, insa acum doua zile mi-am adus aminte si-am inceput sa “sap” despre bagajul minune.

Am primit o lista cu ce-ar fi trebuit sa cuprinda acest bagaj si… cam atat. Am studiat lista, apoi m-am documentat pe site-uri specializate. M-am inchinat si am verificat daca nu cumva gresisem parametri de cautare. Totul era cat se poate de simplu, o ditamai lista. Frate… femeia se duce la maternitate, sa nasca, … nu in Insulele Mauritius. In primul rand ar trebui sa mai cumpar un troler, si inca unul foarte mare; ca sa va faceti o idee:

  1. Actele
  2. Bagajul de maternitate pentru mama (cam tot ce ai in casa … gasesti acolo)
  3. Bagajul de maternitate pentru bebe (pana la gradinita l-ai putea lasa acolo)
  4. Trusoul pentru primele zile cu bebelusul acasa ( era trecut la bagaj, ce conteaza ca e pentru acasa)

Acum sa dezvoltam putin. La punctul unu vorbim despre acte. Minte mea, atat cat mai functioneaza se gandea ca buletinul, dosarul medical, si vreo adeverinta sunt de ajuns. As vrea eu… cred ca mai ramanea sa le ceara viitoarelor mamici factura de telefon, lumina si gaze. Hartogaraie la greu.

Trecem mai departe la bagajul mamei si al bebelusului. O serie de obiecte care nu le vad utilitatea dar in fine, nu comentez. Cu ocazia asta am aflat ca exista si tampoane de sani. Deja astept si o lansare de film … “Invazia tampoanelor” sau “Tamponul se intoarce 3”. Si uite asa universul meu se largeste pe zi ce trece. O sa mai ajustez bagajul mamei pentru maternitate in maniera mea proprie. O sa mai vorbim despre bagaj cand o sa inceapa cursa nebuna pentru realizarea lui. Deja ma vad negociind pretul la tampoanele de san, dar pana atunci…

3 response to "Bagajul gravidei"

  1. By: cosmin Posted: May 25, 2013

    da halatu???? cat e halatu???? jejejjejejej

  2. By: Flav Posted: May 25, 2013

    Ramane de vazut … cat ma lasa mandria!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *