De vara!

Nu stiu altii cum sunt, dar eu unul parca as avea chef de mare… La ce as putea sa ma gandesc atunci cand soarele ma topeste, o melodie imi suna obsesiv in cap, iar cativa prieteni ma saluta deja de la malul unor mari. Imi calculez obtiunile si… din pacate imi cam da cu virgula, asa ca reconfigurez traseul spre ce-a mai apropiata spalatorie. Macar masina sa se bucure de cei cativa stropi de apa rece.

O buna parte a unei zi de munca se petrece in masina de servici. Acest mic gigant isi da silinta sa se ridice la nivelul asteptarilor mele… si se chinuie, si cate-odata ma chinuie si pe mine, dar ca in orice relatie reusita, mai las de la mine, ea mai lasa de la ea .. si uite asa ajungem la destinatii epuizati de cele 45 de  grade constante din habitaclu. Nu mai conteaza nimic cand curentul patrunde prin geamul deschis si-mi arunca hartiile de pe bord in toata masina. Senzatia adunarii hartiilor de pe sub scaune o mai am atunci cand incerc sa rezolv un puzzle.

In fine, plina de praf, tanjeste dupa o binemeritata vizita la spalatorie. Ajung la punctul zero, si atent la sumedenia de documennte aruncate alandala prin masina, uit sa inchid geamul. Retras la o masa de pe teresa spalatoriei, privesc cum partea motorizata are parte de o sapuneala strasnica. Dupa cateva zeci de minute in care am conversat cu un prieten, sunt chemat sa mut masina in zona in care umeaza sa se faca interiorul si lustruit exteriorul. Ma urc in masina, si simt ca ceva nu e in regula. N-am timp sa analizez, si grabit de angajatul spalatoriei, mut masina. Abia cand revin la masa de pe terasa, imi dau seama ca maneca stanga a camasii e uda, la fel ca si pantalonii. Prietenul meu rade, cel care spalase masina isi cere scuze, asigurandu-ma ca totul e ok… doar putina apa.Acest mic detaliu uitat de mine si neobservat de angajat a dus la o spalare gratis a interiorului cu spuma si apa… multa apa. Pentru ca m-a asigurat ca e doar “putina” apa, ii sugerez amical ca o sedinta de feon pentru uscarea rapida a tapitariei scaunului, n-are ce dauna. Cineva mi-a zis odata ca distractia si prostia… se platesc. Acum incerc sa-mi dau seama daca prostia mea a fost distractia celui cu furtunu’.

1 response to "De vara!"

  1. By: Mami Posted: June 19, 2013

    Priveste parte buna a lucrurilor ….poti considera ca te-ai aruncat in mare imbracat:p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *