Episodul 2 – Primele contacte cu mediul medical

Nu stiu voi, insa eu sunt oripilat de tot ce inseamna spitale, maternitati in Romania. Mi-am propus sa nu ma inbolnavesc mai deloc.

Pe scurt, … inceputul lui decembrie, testul de sarcina pozitiv ceea ce inseamna ca urmeaza o vizita la specialist pentru confirmare. Flori si-a ales medicul, a facut programarea la cabinetul particular, urmand ca eu sa asigur transportul si sustinerea morala. Intr-o marti, ora 18:00, destinatia str. Ciucurete din Buzau. Mai erau vreo 10-15 minute pana la ora programarii, eu in masina cu Flori, pornesc spre str. Ciucurete. La un moment dat imi dau seama ca habar n-am care e strada respectiva. Eu ala nascut si crescut in Buzau nu stiu unde este cabinetul, Flori nici atat, ea fiind din alta localitate. Va inchipuiti ce-a urmat…. . In fine, am ajuns la destinatie. Am refuzat politicos sa o insotesc din considerente de securitate rutiera (nu gasisem loc de parcare). Dupa vreo cateva ture in jurul blocului ochesc o bresa in multitudinea de masini parcate care mai de care, mai neregulamentar si astept… astept, pana cand o vad pe Flori venind si … cu o voce tremuranda ma felicita pentru aportul adus.

Din pacate la o saptamana, in urma unor dureri abdominale, am facut o vizita de urgenta la maternitate. Un consult rapid si… o internare la fel de rapida. Si uite asa incepe o noua aventura…

Prima zi – Dupa consult, repede acasa si bagajelul pentru internare. Ajunsi acasa isi da seama ca trebuie sa facem niste cumparaturi vestimentare. Ii zic lu’ Flori ca tare prost moment si-a gasit sa faca shopping… dar ce putere am eu in fata unei femei insarcinate, al carei cuvant atarna greu in deciziile familiale. Cel putin acum votul ei cantareste dublu… ca de,… e persoana cu greutate. Ce mi se pare interesant e ca atunci cand vine vorba de cumparaturi durerile dispar. De retinut pe viitor! In fine … shopping, internare, si… o a doua cursa dupa medicamentele prescrise de doctor. 5 medicamente dintre care unul m-a asigurat si doctotul si asistenta ca nu o sa-l gasesc. Au avut dreptate. Livrare medicamentelor, si inca o cursa pentru a asigura pranzul sau cina … Nu sunt un mare bucatar dar ma descurc cat de cat, insa se pare ca nu azi… mi-aduc aminte ca doar sticla cu apa a fost pe placul pacientei… restul… e tacere. Si uite asa timp de 3 sau 4 zile de 2 ori pe zi am vizitat maternitatea care fie vorba intre noi e sub orice critica. O poveste interesanta ar fi de ce dracu nu au dat in folosinta noua maternitate care e deja construita si … dar ma opresc aici ca intram intr-un subiect plin de greata, interese si politica.

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

1 Response to Episodul 2 – Primele contacte cu mediul medical

  1. varu' says:

    Hi Flavi,

    Pot sa iti raspund la intrebarea din incheiere. Ma gandesc ca te macina rau daca ai ales acest sfarsit pentru postul tau :).
    Raspunsul este, din pacate, foarte simplu: maternitatea noua nu functioneaza pentru ca nu este o maternitate. Momentan, este doar o cladire goala fara nici un fel de echipament. La inaugurare s-au inchiriat echipamente “ultimu’ racnet”, pe mii de euro, doar ca sa arate bine. Momentan, consiliul local sau judetean sau whateva’ se chinuie sa cumpere, pe bune, niste aparatura medicala. Misto nu?
    Va doresc multa bafta si curaj in “aventura” asta a voastra 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *