La dentist – partea I

Luni dimineata. Aud alarma cum suna usor, apoi din ce in ce mai tare si cu o miscare rapida, o fac sa taca. Din acest moment stiu ca mai am o jumatate de ora la dispozitie sa fiu in cea mai buna forma, asa ca ma intorc pe partea cealalta si ma hotarasc sa profit de inca 30 de minute de somn. Si uite asa incepe o noua saptamana.

Tot saptamana asta avem intalnire cu medicul stomatolog. E pentru prima oara cand v-a intra intr-un cabinet stomatologic ca si pacient. Are emotii, dar parca ale mele sunt mai mari. Incerc sa-mi dau seama cum as putea sa-l incurajez, in ideea ca mie mi-au trebuit 28 de ani sa-mi fac curaj sa ma duc la dentist. In fine, Sabin inca nu trebuie sa afle lucrul asta. Si uite asa… ajungem la cabinet. Ne asezam pe scaun in hol si asteptam… . Incerc sa-l imbarbatez, sa fac glume, in scurtul timp ramas pana cand vocea asistentei pica ca o ghilotina: ” – Puteti intra!”

Din momentul asta ma asteptam sa se dezlantuie uraganul de plansete , tipete si sughituri. S-a asezat pe scaun, lundu-si o pozitie confortabila si fara sa ma piarda din ochi a ascultat atent tot ce i-a zis doctorita. A deschis gura si incaperea a fost inundata de sunetul groaznic al frezei. Eram uimit, nici o grimasa pe fata lui gingasa, de planset nici nu era vorba si totul decurgea ca la carte. Doamne, asta e baiatul meu? Intre timp venise si sotia, care din usa se minuna de ce copil curajos are.

“-Sabin, aproape am terminat! zise doctorita. Ce-a fost mai greu a trecut, acum vom pune o plastilina ca un pansament si gata, am terminat.

Pregati pasta care trebuia pusa, si… din momentul in care incepu sa finalizeze operatiunea fimiu s-a gandit ca ar fi momentul oportun sa-si prezinte gama de plansete. Nu a fost chip sa-l convingem ca in 2 minute putem pleca daca doctorita ii aplica pansamentul. Deja interventia care trebuia sa dureze maxim 15 minute, se lungise spre o jumatate de ora. Pe hol se aglomerase. Am hotarat sa iesim chiar daca nu terminase, in speranta ca il vom putea convinge ca a mai ramas un amarat de pansamet de aplicat. Evident, planul simplu practica grea.


This entry was posted in Utile. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *