La dentist – partea II-a

Uita-ne ajunsi pe hol, printre pacienti, incercand sa avem un dialog constructiv si motivant. Ti-ai gasit cu cine… imi repeta ca pe el il doare si ca nu vrea sa-i puna pansamentul. Oceanul meu de calmitate incepuse sa se evapore alarmant de rapid. Epuizasem aproape toate mijloacele de convingere cand sotia ridica miza promitandu-i ca daca sta cuminte si nu mai plange o sa-i cumpere ceva (o jucarie). Deosebit de periculos stadiul negocierilor, si pentru ca a simtit imediat slabiciunea momentului, Sabin a jucat tare si a continuat sa planga. Sotia vazand ca nu era sorti de izbanda a iesit afara. Salvarea a venit de la un tata al carui copil deja era pe scaunul dentistului, zicandu-i ca are aceiasi interventie care a vut-o si Sabin si daca vrea sa vada cum se lucreaza poate intra sa vada ce anume ii face.

Si uite asa, oprindu-se din plans a facut cativa pasi timid spre pacient. S-a pozitionat strategic si a urmarit atent interventia, Totul a durat 10 minute. A urmat alt copil curajos, si la fel s-a uitat atent la mainile dentistului. In incercarea de al face curajos si doritor in a termina interventia inceputa, una din asistente ia zis:

-Sabin, daca nu ne ingrijim dintii acum, mai tarziu or sa pice si o sa fi nevoit sa porti o proteza! Stii ce e aceia o proteza?

La care fimiu cu nonsalanta ii raspunde sigur pe el: -Binenteles! eu stiu multe. Am vazut la tati, are si el una! In acel moment toate privirele din cabinet s-au indreptat catre mine. Am zambit si am negat informatia eronata pe care o lansase cel mic. Promta asistenta a venit cu o proteza de prezentare aratandu-i-o. A studiat-o atent si intr-un final s-a hotarat sa fie curajos. Un curaj anemic, care ne-a facut sa ne mai rugam de el vre-un sfert de ora. Si uite asa s-a lungit o interventie de 10 minute la aproape o ora si jumatate, asta pentru a ne intoarce ca sa o luam de la capat dupa nici o saptamana.This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *