Parenting – episodul unu

Am auzit despre parenting, dar n-am dat prea multa importanta acestui subiect. Intr-un final am zis sa ma documentez putin doar cat sa nu fiu pe dinafara in eventualitatea unei discutii. Cu cat citeam mai mult cu atat imi dadeam seama ca majoritatea lucrurilor le fac exact cum n-ar trebui.

Totusi pentru cei care nu stiu am gasit o incercare de definitie pe www.casutaparintilor.ro … si anume : “ Termenul de ”parenting” descrie procesul de promovare si suport al dezvoltarii fizice, emotionale, sociale si intelectuale a copilului incepand de la nastere (conform unor pareri – inca de la concepere) si pana la varsta adulta. Se refera la acele aspecte ale cresterii FB_IMG_1526249671341copilului dincolo de relaţia biologica. …” . Si uite asa, incercam sa ne convingem ca, coada de la matura bunicii nu are ce cauta in cresterea copiilor.  Adevarul e ca totul s-a schimbat si daca acum 35 de ani aveam lucruri marunte, carti si multi prieteni cu care te jucai de dimineata pana seara, acum exista internet, televizor si o groaza de gadget-uri la care atunci doar visai. E greu sa faci comparatii, iar ca parinte trebuie sa te adaptezi si sa iei decizii incat sa nu perturbi echilibrul fragil dintre generatii.

Ca parinte, invat din mers fara sa dau mare importanta sfaturilor unor “specialisti”  care te invata cum e cel mai bine sa-ti cresti copilul. Copilul nu-l cresti dupa cum zic unii si altii. Tu esti singurul care stii ce e mai bine pentru el, bine,… asta pana la o anumita varsta, cand copilul, aproape major, va face exact ce ii spui sa nu faca. Cum, pana la acel moment mai e, ne concentram asupra prezentului.

This entry was posted in Utile. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *