27.07.2013

Episodul 1

 

Atunci cand toate sunt frumoase si bine stabilite trebuie sa apara acel neprevazut care sa te puna pe jar. A plouat tare ieri la Buzau. S-au  inundat cateva strazi, a zburat un acoperis, s-a rasturnat un tir, cateva tamponari, cativa copaci si ramuri rupte… si c-am atat. Am plecat din localitate lasand in urma toate acestea pana cand…

… pe la 5 ma trezeste Flori: “– Desteptarea!!! Mi s-a rupt apa!” Buimac din somn ma trezesc speriat iar mintea mea nu percepe nimic altceva decat ca s-a spart o coducta de apa. raspunsul meu a fost neinspirat “- Sa chem instalatorul?”… Ce-a urmat nu se poate reproduce, asa ca in viteza ce-a mai mare plecam spre Buzau.Cu bagajul facut de ceva vreme ne oprim la maternitate. Un control, o internare si asteptarea… . In urma noastra a venit si mama soacra. Am ajutat-o pe Flori cu bagajele pana la terapie intensiva, unde urma sa o pregateasca pentru cezariana. In linistea de pe holul maternitatii se aude la un moment dat glasul mamei soacre… “- N-avem plicuri! De unde facem rost?” Plec rapid sa fac rost de plicuri sambata la 6 dimineata! In cele 3 locatii deschise la ora aceea, (un non-stop si doua chioscuri de ziare), nu gasesc la nici unul. Mi-aduc aminte ca aveam cateva acasa si… clar ca nu le gasesc. Ma intorc la maternitate.

Atmosfera s-a mai animat putin aici. Se apropie schimbarea de tura. Flori emotionata vizibil, ma roaga sa-i fac rost de apa si sa-i aduc o cana. Deja prevad un alt drum acasa. Soacra insista cu plicurile… . Plec, iar pe drum mi-aduc aminte de un magazin unde ar putea avea plicuri… o ocolire doar ca sa citesc programul de pe usa “ Sambata : 09 – 12”. Ajung la mazinul de langa casa, iau doua sticle de apa, ca apoi sa urc sa iau o cana cand suna soacra care imi spune ca au intart in operatie si ca e bine sa vin cat mai repede. In cinci minute ajung cu apa la maternitate, moment in care imi dau seama ca am uitat sa iau cana… . Dau un telefon rapid parintilor, ii rog sa ia o cana si ii astept la maternitate.

Ajuns la blocul operator, incep sa ma invart fara stare ca un leu in cusca. Emotii?… nuuu deloc. Flori era deja de vreo 10 minute in operatie. In momentele acelea de tensiune, apare intrebarea soacrei: “- Ai gasit plicuri?” la care raspunsul meu veni sec “- Nu!”. A urmat un moment de liniste.

 

PUBLICITATE

This entry was posted in Utile. Bookmark the permalink.

One Response to 27.07.2013

  1. Mami says:

    Doamne, ce faceati voi cand eu eram topita toata…ce distractie:)))))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *