Alarma …. sunt pregatit!

Am fost mustrat ca n-am mai scris nimic. Promit ca o sa iau masuri, ca sa nu mai primesc reclamatii. Adevarul e ca a fost o saptamana destul de incarcata care m-a solicitat la maxim dar… cum sunt sot, si viitor tatic, maxim-ul e ceva relativ care poate fi dus pana la extrem.

Sarcina decurge normal, cel putin pentru mine. Mamica in schimb are o alta parere, tinand cont ca e in a 38-a saptamana. Imi spunea zilele trecute ca cel mic e pregatit sa iasa si ca  acum are undeva la vreo 3000 gr si 50 cm. Eu unul sunt pregatit, camera e gata, patutul e montat, asa ca… atunci cand se satura de burtica maicasii noi il asteptam cu emotie. Azi a fost ultimul control. S-a facut programarea pentru cezariana… 4 august. Dar cum istoria m-a invatat ca planul de-acasa nu se potriveste cu tocmeala din targ sper sa iasa pe 1 august. Nu de alta dar e mai usor de tinut minte.

Tot azi ne-am intalnit cu un prieten din copilarie, a carui sotie ar trebui sa nasca cam in aceiasi perioada. Bineneteles ca fetele au inceput discutia despre sarcina, copii, alimentatie, obiecte pentru bebelusi… si subiectele nu se mai terminau. Tot ce-am retinut e ca inghetata mancata a fost chiar buna.

Pomeneam in titlu un cuvant “alarma”… ei bine totul se reduce la o cursa nebuna pana la maternitate, acum o saptamana, cu mamica. Totul insa s-a dovedit o alarma falsa. Datorita urcarii celor 90 de trepte pana la domiciliul conjugal, organismul ei a hotarat ca e momentul cel mai bun sa ii arate ce inseamna o contractie, apoi inca una si tot asa o noapte intreaga. Odata ajunsi la maternitate, dimineata, durerile au disparut ca prin magie.

E greu, dar zambesti, privesti inainte si mergi mai departe pentru ca mai e atat de putin. Peste aproximativ 12 zile voi fi tatic. Fara doar si poate e cea mai mare realizare a mea de pana acum, cu imensul aport al mamicii.Intr-una din zile sotia m-a intrebat daca sunt pregatit. Ei bine … daca stau sa ma gandesc si sa analizez probabil niciodata n-as fi pregatit. E un pas important care te schimba fara sa-ti dai seama insa totodata te umple de bucurie. E momentul in care inima a ales iar mintea si gandirea logica se conformeaza… si fara regrete spui : “Sunt pregatit!”.

Maine se anunta o zi obositoare dar nu ne speriem pentru ca o sa spunem:  “Azi e o zi frumoasa pentru a face ceva iesit din comun !” .

This entry was posted in Utile. Bookmark the permalink.

2 Responses to Alarma …. sunt pregatit!

  1. Alin Ivana says:

    Si uite ca nu a fost 1 August 😉

    tocmeala de acasa nu se potriveste cu cea din targ

    Congrats mate 😉

  2. Flav says:

    Ai dreptate! Iti dai seama ca nu mai conteaza acum ca e 27 ca e 1 … ceea ce conteaza e sa fie sanatos! Multam Alin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *