Alimentatia

Adevarul e ca sunt adeptul unei mancari sanatoase, dar nu pot sta indiferent in fata unei bombe calorice. Ce vreti! Sunt un roman gurmand. Totusi de cand am aflat ca voi fi tatic, mi-am promis s-o hranesc pe mamica cu cat mai multe mancaruri sanatoase. E destul de greu sa convingi o mamica sa manance multe legume si fructe renuntand astfel la unele din placerile ei culinare. Asa ca m-am inzestrat cu multa rabdare si am inceput documentarea. Pe parcurs ce ma documentam imi dadeam seama ca anaturallimentatia e unul dintre lucrurile cele mai importante pentru o femeie insarcinata, fapt ce m-a facut sa fiu si mai atent la tot ce citeam. In fine, am citit cam tot ce se putea citi, de pe net, din reviste de specialitate, din cartile vechi de prin bibliotecile rudelor. Ma simteam iar ca pe bancile scolii cand ma documentam de zor pentru vre-un examen important.
Revenind la lectura, dupa ce-am "devorat texte" mai de voie mai de nevoie, am realizat ca o sa duc munca de lamurire cu mamica in privinta meniului zilnic. Trebuie sa fiu convingator si s-o pacalesc cu mancarurile de sezon ( verdeturile), care sincer sa fiu sunt agreate doar de mine.

Nu va asteptati sa va spun acum despre retete de mancare, grupe de alimente… Lucrurile astea le gasiti pe site-uri de specialitate, si credeti-ma, uneori teoria e  departe de viata de zi cu zi. E nevoie de o alimentatie care sa cuprinda o gama variata de vitamine. Ascultati-va instinctul si mai ales poftele. Nimeni n-o sa-ti interzica sa bei o gura de bere cand ti-e pofta. Nu sunt cel mai avizat sa dau sfaturi, pentru asta sunt doctorii, nutritionistii… dar am pareri de care mamica tine cont (sau cel putin asa ma lasa sa cred). Pana una alta, eu va spun pofta buna si… mancati sanatos! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *